29
Huh

Saarioisten kesä

Posti tuo näinä päivinä kauppiaille Saarioisten kesänumeron. Lehdessä kerrotaan muun muassa tulevan myyntikauden (touko–elokuu) uutuustuotteista ja valmisruuan myynnistä kesällä.

Lounaalla-palstan vieraana on tutkimuspäällikkö Johanna Mäkelä Kuluttajatutkimuskeskuksesta. Hänen mukaansa valmisruokateollisuudella on ollut keskeinen rooli siinä, että suomalaisista naisista merkittävä osa työskentelee kodin ulkopuolella. Mäkelä on mukana suomalaisen ruuan tulevaisuutta kartoittavassa MIRHAMI 2030 -hankkeessa, johon myös Saarioinen osallistuu.

MIRHAMI hahmotti neljä erilaista tulevaisuusskenaariota siitä, miten Suomessa syödään parin vuosikymmenen kuluttua. Globalisaation, väestönkasvun ja ilmastonmuutoksen vaikutukset nousivat keskeiseen osaan kaikissa tulevaisuudenkuvissa: miten ruokaa pystytään tuottamaan, millaista ruokaa on saatavilla? Entä riittääkö ruoka kaikille? Tähän mielenkiintoiseen tutkimus- ja kehittämishankkeeseen voi tutustua lehden lisäksi myös Turun kauppakorkeakoulun verkkosivuilla.

Saarioisten tarinoita -palsta viihdyttää lukijoita menneiden vuosikymmenten kertomuksilla ja kuvilla. Saarioisten kartanon pihapiirissä on mm. viljelty tupakkaa, kasvatettu kirjolohia, sinikettuja ja fasaaneja. Siellä on valmistettu kukkamultaa ja silitysjauhetta ja purkkiin on säilötty niin koiranruokaa, uusia perunoita kuin maksalaatikkoakin. Tarinoita voi lukea myös verkkosivuilta Saarioinen.fi.

Saarioisten-tabloidjulkaisu ilmestyy myyntikausittain kolme kertaa vuodessa.

 

Saarioisten lehteä tehdessä ei nälkä pääse yllättämään. Uutuustuotemaistiaiset otetaan Eliaksessa aina yhtä innolla vastaan.

Saarioisten lehteä tehdessä ei nälkä pääse yllättämään. Uutuustuotemaistiaiset otetaan Eliaksessa aina yhtä innolla vastaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 

Kommentit (0)