Aihe: Yritys- ja tapahtumailmeet

03
Tam

90-vuotias

Suomen Hammaslääkäriliitto perustettiin vuonna 1924. Juhlavuoden kunniaksi Elias suunnitteli tunnuksen, joka on käytössä tämän vuoden ajan kaikessa liiton viestinnässä. Tunnuksesta tehtiin myös versio, jossa liiton nimi on esillä sekä suomeksi että ruotsiksi. Lisäksi käytössä on versio, johon on yhdistetty liiton uusi slogan ”Suun terveyden puolesta – För god monhälsa”.

Hammaslääkäriliiton virallisen tunnuksen suunnitteli ilmetoimisto Porkka & Kuutsa vuonna 2007. Elias on aiemmin suunnitellut tunnuksen myös Hammaslääkäriliiton kustannukselle.

HLLK_b

 

Kommentit (0)
01
Hel

Tunnustusta ja palkintoja

Eliaksen suunnittelema Apteekkarin kansi ”Tyrmäävä tohtori” on valittu 20 parhaan joukkoon, josta yleisö voi äänestää suosikkinsa vuoden 2012 aikakauslehden kanneksi. Parhaat kannet löytyvät Aikakausmedian sivuilta, ja äänestysaikaa on koko helmikuu.

Kolmen eniten ääniä saanutta etusivua julkistetaan maaliskuussa, ja voittaja palkitaan Aikakausmedian gaalassa 10. huhtikuuta.

Voittoisa historiikki

jalkaporasta bioaikaan

Palkittu kirja kiinnosti Hammaslääkäripäivillä. Keskellä Olli-Pekka Tiainen ja Aurora-seuran puheenjohtaja Heikki Vuorela. Kuva: Ismo Henttonen

Vuodelle 2012 on jo osunut yksi pääpalkinto. Eliaksen toimittama Hammashoidon historiikki Jalkaporasta bioaikaan toi Hammaslääkäriseura Apollonian vuosittaisen Apollonia-palkinnon teoksen kustantaneelle Aurora-ryhmälle.

Historiallinen voitto

Sopimusta ei jateta

Sopimusta ei jätetä, linjattiin Paasitornissa.

Myös kuluva vuosi on tuonut tunnustusta. SAK:lle suunnitteltu Sopimusta ei jätetä -kampanja sai hyvin huomiota, kun SAK:n Lauri LylyEK:n Jyri Häkämies, liki 500 luottamusmiestä ja lähes koko valtakunnallinen media kokoontuivat tammikuun kihlauksen vuosipäivänä 23.1. Paasitorniin Helsingissä.

Sopimusta ei jateta

Elias suunnitteli kampanjan iskulauseen, tunnuksen ja oheismateriaalit, kuten suuren suosion saaneet rintamerkit, kynät, bannerit ja tilaisuuden projektiot. Paasitornin tilaisuuden avannut Eliaksen tuottama video Luottamus työpaikoilla on kerännyt paljon kiitosta.

 

Kommentit (0)
14
Tam

Kohti kesää

Päivät pitenevät, ja pian kodeissa ja työpaikoilla aletaan suunnitella kesää. Siksi Leirikesä ry:n verkkosivujen ja hakulomakkeiden tulee olla kunnossa jo hyvissä ajoin keväällä.

Elias uudistaa Leirikesä ry:n verkkopalvelut sekä sähköisen verkkolehden. Teknisestä toteutuksesta vastaa Koodiviidakko.

Kuumia aiheita tiedossa jo tammikuussa. Tammikuun kihlauksen vuosipäivänä 23.1. SAK järjestää jäsenliittojensa luottamusmiehille suunnatun tapahtuman ”Sopimusta ei jätetä”, joka käsittelee työmarkkinoiden sopimuskulttuurin nykytilaa.

Vastakkain nähdään muun muassa SAK:n Lauri Lyly ja EK:n tuore nokkamies Jyri Häkämies. Luvassa lienee keskustelua kilpailukyvystä, palkoista ja kansakunnan edusta, joista näkemyksiä on jo kuultu presidentiltä, ministereiltä ja tutkijoilta laidasta laitaan. Elias on suunnitellut teeman sloganin ja ilmeen sekä tuottanut tapahtumassa esitettävän videon.

 

Kommentit (0)
02
Tou

Maailma tulee kylään

Kaukomaiden karnevaali Maailma kylässä 2012 tuo taas väriä ja elämää Helsingin keskustaan toukokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-27.5. Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK  on näyttävästi mukana, ja sanoma on selkeä: paras tapa torjua köyhyyttä on kunnon työ, josta saa elämiseen riittävän palkan.

Elias on tehnyt SASK:lle ilmoitus- ja kampanja-aineistoja vuodesta 2010. Toissakeväänä eliaslaisia nähtiin myös catwalkilla.

 

Kommentit (0)
21
Mar

Kiljavan uusi ilme

SAK:n uusi ilme ulotettiin nyt myös Kiljava-opiston lavasteisiin ja ulkobannereihin. SAK:n valtuusto kokoontuu vuosittaiseen syyskokoukseensa 21.-22. marraskuuta Kiljavan opistolla Nurmijärvellä.

 

Kommentit (0)
06
Kes

SAK:n edustajakokous

SAK:n 18. edustajakokous on alkanut Tampere-talossa. Kolmipäiväiseen kokoukseen saapuu 270 SAK:n jäsenliittojen edustajaa eri puolilta Suomea.

Elias suunnitteli tapahtuman ilmeen ja loi SAK:lle ”Oma työ – yhteiset oikeudet” -tunnuksen. Ilme näkyy kaikkialla Tampere-talossa ja sen ympäristössä. Sitä on sovellettu tapahtuman painotuotteissa ja verkkomateriaaleissa.

Elias uudisti myös SAK:n graafisen ohjeistuksen, värimaailman ja typografian. Uutta linjaa tullaan vastedes noudattamaan kaikissa SAK:n viestintämateriaaleissa.

SAK_ilme_b

 

 

Kommentit (0)
21
Tam

SAK valitsi Eliaksen

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry on valinnut Julkaisuosakeyhtiö Eliaksen uudeksi markkinointikumppanikseen. Elias vastaa SAK:n ilmeuudistuksesta, joka toteutetaan syksyyn 2011 mennessä.

SAK:n tuttu punainen tunnus säilyy ennallaan, mutta tunnusta tukevat graafiset elementit, värimaailma ja typografia uudistetaan. Uusi ilme tulee näkymään SAK:n lomakkeistossa, painotuotteissa, ilmoituksissa ja muissa markkinointimateriaaleissa.

SAK on perinteisesti uusinut ilmeensä viiden vuoden välein pidettävän edustajakokouksen aikaan. Seuraava edustajakokous järjestetään Tampere-talossa 6.–8. kesäkuuta. Elias vastaa tapahtumanäkyvyydestä opasteineen ja kokouksen painotuotteiden suunnittelusta.

Lisätietoja

Tiedottaja Sanni Halla-aho
SAK, puh. 020 774 0113

Luova johtaja Laura Vanhapelto
Julkaisuosakeyhtiö Elias, puh. 044 2730 737

 

Kommentit (2)
08
Huh

Sailab avasi uudet sivut

Sailabin 80 jäsenyritystä edustavat tuhansia tuotteita viskoosihanskoista leikkausrobotteihin. Uuden tunnuksen molekyylirakenne kuvaa alan yhteistoimintaa, verkostoitumista ja tutkimusintensiteettiä.

Sairaala- ja laboratorioalan tavarantoimittajien yhdistys Sailab on saanut uuden ilmeen ja uudet verkkosivut. Uudistus tekee yhdistystä tunnetuksi myös potilaille ja tuo esiin kuinka innovatiivinen toimiala on edistänyt terveydenhuollon kehittymistä.

Uusien verkkosivujen keskeistä sisältöä ovat toimialakuvaukset. Tarvikkeista, laitteista, diagnostiikasta, implanteista ja apuvälineistä  on kerrottu potilasesimerkkien kautta havainnollisesti: kuinka tahdistimet pidentävät ikää, miten päiväkirurgia on vähentänyt vuodepaikkoja ja millä tavoin väestön ikääntyminen ja palveluseteli muuttavat apuvälineiden kysyntää.

Sivuilta selviää myös se, että diabeetikot tekevät vuosittain sata miljoonaa glukoositestiä, ja että taistelu sairaalabakteereita ja viruksia vastaan on nostanut kertakäyttöiset tutkimuskäsineet terveydenhuollon käytetyimmäksi tarvikkeeksi.

Sivuilta löytyy myös alan lainsäädäntö, Sailabin ja kattojärjestö Eucomedin eettiset ohjeet sekä muita suosituksia ja oppaita, tapahtumakalenteri, Duodecimin uutispalvelu sekä pitkä lista hyödyllisiä linkkejä. Julkisten hankintojen kulmakivi, tarviketietokanta Sailab Fennica on saanut oman esittelysivunsa.

Lisää sisältöä ja toimintoja on jo suunnitteilla. Lisäksi sivusto tulee saamaan tuekseen intranetin. Julkaisuosakeyhtiö Elias tuottaa Sailabille tänä vuonna myös muita viestintäpalveluja ja ilmeuudistukseen liittyvää materiaalia.

Verkkouudistuksen teknisestä toteutuksesta on vastannut Koodiviidakko.

Lisätietoja

Antti Vatanen, Sailab, 050 517 6150
Olli-Pekka Tiainen, Elias, 040 507 4754

 

Kommentit (1)
07
Jou

Elias ja Sailab yhteistyöhön

Sairaala- ja laboratorioalan tavarantoimittajien yhdistys Sailab ja Julkaisuosakeyhtiö Elias ovat aloittaneet yhteistyön. Elias on suunnitellut Sailabille uuden tunnuksen, jota käytetään ensimmäisen kerran pian ilmestyvässä Lääketieteen toimittajien kalenterissa.

Elias on myös aloittanut uusien verkkosivujen suunnittelun. Yhteistyön tarkoituksena on kehittää Sailabin viestintää, kohentaa edunvalvojan näkyvyyttä terveydenhuollon sisällä ja lisätä toimialan yleistä tunnettavuutta.

Yhdistykseen kuuluu 80 jäsenyritystä. Niiden yhteenlaskettu terveydenhuoltoalan tuotteiden liikevaihto on yli 600 miljoonaa euroa, mikä vastaa 90:tä prosenttia alan kokonaisliikevaihdosta.

Sailab on luonut yliopistollisten keskussairaaloiden kanssa kansallisen nimikkeistön, jota käytetään laboratorio- ja terveydenhuoltoalan julkisissa hankinnoissa. Nimikkeistö määrittelee alan tuotteiden luokitukset, ja helpottaa terveydenhuollon ammattilaisten sekä tavarantoimittajien toimintaa. Sitä voi verrrata merkitykseltään lääkemaailmassa käytettävään Pharmaca Fennicaan, ja tarkoitus on myös tehdä siitä vastaavanlainen käsite.

Lisätietoja:
Antti Vatanen, Sailab, 050 517 6150
Olli-Pekka Tiainen, Elias, 040 507 4754

 

Kommentit (0)
06
Maa

Tervasta kasvoi Preve

Lääkeyhtiö Pfizer otti uuden askeleen ja perusti palveluliiketoimintaan keskittyvän tytäryhtiön. Preve Oy myy pitkäaikaissairauksien omahoitoa tukevaa terveysvalmennusta sairaanhoitopiireille sekä muille alan organisaatioille ja yrityksille. Siinä koulutettu terveysvalmentaja ohjaa potilaitaan puhelimitse lääke‐, hoito‐ ja käyttäytymistieteitä yhdistävän ohjelman mukaan.

Julkaisuosakeyhtiö Elias suunnitteli Preven yritysilmeen ja työstää parhaillaan verkkosivuston ulkoasua. Palvelu julkaistaan CH5 Finlandin Navigo‐sisällönhallintajärjestelmällä. Elias oli mukana projektin viestinnässä jo syksyllä 2007, kun terveysvalmennus alkoi Päijät‐Hämeessä. Silloin hanketta esiteltiin Nykypäivä‐lehdessä ilmestyneessä terveyspoliittisessa advertoriaalissa.

”Preven palvelut perustuvat verkostoitumiseen ja vahvaan yhteistyöhön osaavien yhteistyökumppaneiden kanssa”, sanoo Preven johtaja Mikko Vasama.

Tutkitusti vaikuttavaan terveysvalmennukseen on osallistunut jo yli 700 000 ihmistä ympäri maailmaa. Päijät‐Hämeen TERVA‐pilotissa on ollut mukana yli 1000 valmennettavaa, ja tutkittua tietoa heidän terveytensä kohentumisesta saadaan vuoden 2009 aikana.

Kauppalehti uutisoi tänään Pfizerin uuden aluevaltauksen näyttävästi.

Preven väliaikaiselle verkkosivustolle pääset tästä linkistä www.preve.fi

Lisätietoja:
Mikko Vasama, Preve, puh. 050 395 0641
Olli-Pekka Tiainen, Elias, puh. 040 507 4754

 

Kommentit (0)