Aihe: Markkinointi ja mainonta

09
Huh

Kevään lämpöpiikki

Kylmä ilmamassa hidastaa kevään edistymistä, mutta Kaukomarkkinoille tehty Panasonic-mainonta lämmittää TM Rakennusmaailman lukijoita. Kevättä ilmasta -sivu nousi tutkimusnumeron (3/2013) kirkkaasti huomatuimmaksi ilmoitukseksi. Edistyksellisten ilma-vesilämpöpumppujen ja ilmalämpöpumppujen esittelyn huomasi 85 prosenttia lukijoista – eroa kakkoseen jäi peräti 12 prosenttiyksikköä.

Ilmoitusta kiitettiin ajankohtaiseksi, informatiiviseksi ja luotettavaksi.

”On aika paljon tietoa, vaikka on vain mainos. Tiedon paikkansapitävyys tuntuu luotettavalta. Näihin yleensä pitää suhtautua varauksella”, kiteytti eräs vastaaja.

Selkeät tekniset taulukot vahvistivat mielikuvaa luotettavasta tuotemerkistä. Jos kevät ei tule etelästä, se tulee kaukomailta – uuden teknologian tuulahduksesta.

kevatta_ilmasta_blogi_piikki

 

Kommentit (0)
14
Tam

Kohti kesää

Päivät pitenevät, ja pian kodeissa ja työpaikoilla aletaan suunnitella kesää. Siksi Leirikesä ry:n verkkosivujen ja hakulomakkeiden tulee olla kunnossa jo hyvissä ajoin keväällä.

Elias uudistaa Leirikesä ry:n verkkopalvelut sekä sähköisen verkkolehden. Teknisestä toteutuksesta vastaa Koodiviidakko.

Kuumia aiheita tiedossa jo tammikuussa. Tammikuun kihlauksen vuosipäivänä 23.1. SAK järjestää jäsenliittojensa luottamusmiehille suunnatun tapahtuman ”Sopimusta ei jätetä”, joka käsittelee työmarkkinoiden sopimuskulttuurin nykytilaa.

Vastakkain nähdään muun muassa SAK:n Lauri Lyly ja EK:n tuore nokkamies Jyri Häkämies. Luvassa lienee keskustelua kilpailukyvystä, palkoista ja kansakunnan edusta, joista näkemyksiä on jo kuultu presidentiltä, ministereiltä ja tutkijoilta laidasta laitaan. Elias on suunnitellut teeman sloganin ja ilmeen sekä tuottanut tapahtumassa esitettävän videon.

 

Kommentit (0)
29
Mar

Ummikon sukellus mainonnan maailmaan

Muutama kuukausi sitten minua ja luokkakavereitani Monikaa ja Noraa pyydettiin keksimään tuoreita mainosideoita loppukevennykseksi Aikakauslehtimedian seminaariin, jossa esiteltiin uusi tutkimus hyvinvointimainonnasta aikakauslehdissä.

Kuluttajahaastatteluihin perustuva tutkimus piti sisällään erilaisten tuotteiden mainoksia D-vitamiineista särkylääkkeisiin, kylpylähoitoihin, proteiinipatukoihin ja pikkuhousunsuojiin. Me innokkaat opiskelijat vastasimme pyyntöön ”kyllä!”. Ajatus kuulosti kutkuttavalta vaikka en ollut ikinä suunnitellut mainoksen mainosta.

Ensimmäisessä palaverissa meidän käsiimme iskettiin versio ”Jes! Hyvä hyvinvointimainos aikakauslehdessä”-julkaisusta, joka sisälsi ohjenuoria ohjenuoran perään. Katso, näitä mielikuvia värit aiheuttavat lehteä selailevassa! Muista laittaa pakkaus isolla, jotta asiakas löytää sen apteekin pakettiviidakon keskeltä! Korosta tuotteen parantavaa vaikutusta!

Lukijaraadin suosikkimainokset täyttivät kaikki lehtisen tarjoamat ohjeet. Tällä mainonnan osa-alueella vedotaan selkeästi järkeen, ajattelin. Jokin kuitenkin hämäsi. Mainokset olivat ihan hyviä, mutta omaksuttavissa vilkaisulla.

Aloin miettiä perimmäistä kysymystä. Millaisista mainoksista minä itse pidän?

McDonaldsin voitokas kahvimainos vetoaa absurdiudellaan.

Tykkään mainoksista jotka hätkähdyttävät, saavat minut nauramaan tai tuntemaan itseni rahtusen fiksummaksi. Loistava esimerkki tällaisesta mainostajasta on McDonalds, jonka kampanjat ovat simppelejä mutta yleensä kekseliäitä ja hauskoja. Muistatteko ”kädet ylös, tämä on ryystö!”-mainokset? Tai oletteko huomanneet tällä hetkellä bussipysäkeillä olevan tuplajuustohampurilaismainoksen? Perinteiseltä purilaiselta näyttävä kuva muuntuu pidemmällä tuijottelulla heijastukseksi kahdesta juustokuvusta. Katselin sitä hajamielisesti ratikan ikkunasta muutama aamu sitten ja tunsin itseni huomattavasti fiksummaksi hoksatessani mainoksen pointin. Hymy nousi huulille väkisinkin, vaikka en edes kuulu mainoksen kohderyhmään. Simppeli mainos pureekin monia – jopa minua, joka en ole koskenut lihaan vuosiin.

Tutkimuslehtisen aiheuttaman alkuärsytyksen hälvettyä aloin pohtia aihetta uudelleen. Kyllä yksinkertaisuuskin toimii ja jossain paikoissa se on jopa suotavaa. Apteekissa jaossa olevassa asiakaslehdessä olisi outoa törmätä hankalasti avautuviin mainoksiin. Yksinkertainenkin mainonta on syövyttänyt mieleeni tuttuja tuotemerkkejä ja sloganeita. Muistamme Beethovenin Für Elisen sinä buranabiisinä ja mieleemme muistuu ylipirteä ääni, joka ehdottaa, että sinullahan saattaa olla kuivat silmät. Muistin monet tutkimuksessa esitellyistä aikakauslehtimainoksista, vaikka niissä ei näennäisesti ollutkaan mitään kovin erikoista. Ne olivat purreet kaikesta huolimatta. Se kertoo toimivuudesta.

Vaikka hyvinvointimainokset tuntuvat noudattavan samaa, tuttua kaavaa ja ovat sellaisenaankin toimivia, olisi hauskaa nähdä jotain erilaista ja jopa hieman outoa. Ympäristön toki pitäisi olla sopiva. Toisaalta mainostetaanhan särkylääkkeitä, apteekkirasvoja ja hiivatulehduspuikkoja Imagessakin.

Entä millaisia ne meidän loppukevennysmainoksemme sitten olivat? Uhosimme tekevämme jotain ihan muuta kuin tollasia perinteisiä mainoksia. Taisi niistä alku-uhostamme huolimatta löytyä muutama isosti esillä oleva pakkauskuva tuotteen nimen ja parantavuutta korostavan sloganin vierestä. Koska sellainen vain sattuu olemaan tuttua, turvallista ja toimivaa.

 

ps.

Minulla ei valitettavasti ole lupaa julkaista mainosluonnoksiamme täällä, mutta mikäli kiinnostuit, täältä löytyy lisää töitä ainakin minulta ja Monikalta!

 

Kommentit (0)
25
Syy

Lämmintä ilmaa Turkuun

Eliaksen Kaukomarkkinoille toteuttama Kesän kuumin päivä -kilpailu on ratkennut. Turkulainen ekologian opiskelija Tytti Turkia oli ainoa, joka tiesi lämpötilan, päivämäärän sekä paikkakunnan oikein. Korkein lämpötila, 31,0 astetta, mitattiin heinäkuun 30. päivä Lieksan Lampelassa. Voittaja saa laadukkaan Panasonic NE9MKE -ilmalämpöpumpun.

Kakkospalkinto SolarVenti SV3 -aurinkopuhallin menee Joensuuhun. Kari Romppanen ennusti kuumimmaksi paikkakunnaksi kotikaupunkiaan, joten kauas täydellisestä vastauksesta ei hänkään jäänyt.

Lue myös

Helteet tulevat juhannuksen jälkeen

 

Kommentit (0)
04
Kes

Myynnin kirous

Aleksi ja Ville

Kesäkuun uudet farmaseutit, Aleksi Sarnola, 23, ja Ville Perälä, 22, kulkevat eri teitä. Aleksi täyhyää ulos koko alalta, mutta Ville jatkaa proviisoriksi. Koko uraa ei hänkään aio apteekissa tehdä.

KAUKANA OVAT AJAT, jolloin apteekkari nautti samanlaista arvostusta kuin paikkakunnan kirkkoherra, nimismies ja lääkäri. Suomalaiset listaavat ammatin yhä 50 arvostetuimman joukkoon, mutta alan omat opiskelijat eivät pidä työtä tavoiteltavana.

Apteekkarilehden kyselyn mukaan vain 2 uutta farmasian ammattilaista 71 vastaajasta toivoo työskentelevänsä 20 vuoden päästä apteekkarina. Joka toinen menisi mieluummin muualle kuin mihinkään apteekkityöhön.

Vaikka mieli vuosien aikana muuttuisi, kysely kertoo jonkinlaisesta apteekkityön kriisistä. Uudet farmaseutit ja proviisorit katsovat, etteivät he ole myyjiä, varsinkaan luontaistuotteiden ja kosmetiikan, joita apteekeissa yleisesti tarjotaan.

Kiristynyt talouskin näkyy asenteissa. Apteekkari odottaa lisää myyntiä, uutta henkilökuntaa ei palkata, viitehintajärjestelmä kuormittaa ja työntekijät joutuvat ottamaan vastaan terveydenhuollon pompottelemien asiakkaiden kiukun. Kiire stressaa.

Continue Reading..

 

Kommentit (0)
02
Tou

Maailma tulee kylään

Kaukomaiden karnevaali Maailma kylässä 2012 tuo taas väriä ja elämää Helsingin keskustaan toukokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-27.5. Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK  on näyttävästi mukana, ja sanoma on selkeä: paras tapa torjua köyhyyttä on kunnon työ, josta saa elämiseen riittävän palkan.

Elias on tehnyt SASK:lle ilmoitus- ja kampanja-aineistoja vuodesta 2010. Toissakeväänä eliaslaisia nähtiin myös catwalkilla.

 

Kommentit (0)
05
Huh

Mobiili Apteekkari

Apteekkarilehden verkkosivusto, Apteekkari.fi, on nyt luettavissa kätevästi myös älypuhelimilla. Mobiiliversio hyödyntää HTML5-tekniikkaa, jonka ansiosta Apteekkarin uutisten ja blogien seuraaminen toimii sujuvasti mobiiliyhteyksillä.

Sivusto www.apteekkari.fi havaitsee päätelaitteen tyypin ja tarjoaa älypuhelimen käyttäjille vaihtoehdoksi mobiiliversiota. Mobiiliversion suora osoite on m.apteekkari.fi. Seuraavassa kehitysvaiheessa mobiiliversio optimoidaan myös suurinäyttöisille langattomille laitteille, kuten tableteille.

 

Kommentit (0)
15
Kes

Voita ilmalämpöpumppu hyvän sään aikaan

”Tässä se kesä nyt sitten oli”, tokaisi tuttu heti, kun helteet purkautuivat vesisateiksi. Hyvin suomalaista. Kun mielessä on enimmäkseen pilvistä, niin koillistuulen kirkastama hallayökin tuntuu siedettävältä. Lämmintä ei kannata toivoa edes salaa.

Olin itsekin melko varma viime vuoden keväänä, että kesän lämpimimmät hetket koettiin jo helatorstain viikonloppuna ennen toukokuun puoliväliä. Toisin kävi, ja Joensuun Liperissä mitattiin heinäkuussa Suomen lämpöennätys, 37,2 astetta. Meteorologit muistuttivat, ettei tällaista sitten kannata odottaa toista kertaa ainakaan 50 vuoteen.

Tänä vuonna on kuitenkin jo sivuttu kesäkuun lämpöennätystä. Mutta nyt sen kyllä täytyy olla tässä. Heinäkuu vietään villapaidassa, sadetakissa ja hyttysöljyssä. Ei kannata käydä Forecan sivuilla vilkuilemassa ennusteita, koska siellä voi törmätä kesän korkeinta lämpötilaa arvuuttelevaan kilpailuun.

Siinä kesän kuumimman päivän ennustaja saa palkinnoksi Panasonicin ilmalämpöpumpun. Se voisi viilentää asuntoa tai mökkiä ja helpottaa perheen nukkumista, mutta eihän niitä kuumia päiviä enää tule. Kesä meni jo. Voittaja tarvitsee laitetta lämmitykseen ja kuivatukseen.

 

Kommentit (0)
01
Kes

Lääkkeitä lahjaksi

Mitähän ylioppilas tuumaisi apteekin lahjakortista, jolla saisi Buranat ja vitamiiniporeet seuraavaa päivää varten?

Saksassa tätä voisi testata. Tuhannet saksalaiset ovat klikanneet Grouponin tarjouskuponkeja ja ostaneet lääkkeitä alle puoleen hintaan. Esimerkiksi Düsseldorfissa on saanut 25 euron arvosta muun muassa Aspirinia, Bepanthenia ja Orthomolin lisäravinteita 9,90 euroon.

Suomessa Apteekki Elixir on myynyt Grouponin kupongeilla kotimaista 40 euron kosmetiikkasarjaa 18 euroon.

Periaatteena on, että tarjous on ainutkertainen ja rajattu, ja alennusta annetaan vähintään 50 prosenttia. Eksotiikka tai pieni hulluus ovat eduksi.

Itselleen voi ostaa yhden tuotteen tai palvelun, mutta lahjaksi useita. Sähköpostissa ja yhteisöpalveluissa leviäviin tarjouksiin on helppo tarttua. Talouslehti Forbesin kansikuvapoika, Grouponin perustaja Andrew Mason, vetää maailman nopeimmin kasvavaa yritystä, joka saa päivässä miljoona uutta uutiskirjeen tilaajaa.

Continue Reading..

 

Kommentit (0)
29
Huh

Tyttö ja testimenestys

TM Rakennusmaailman tutkimusnumeron (3/11) huomatuin ilmoitus oli jälleen Eliaksen suunnittelema Panasonic-ilmalämpöpumppujen mainos. Ilmoituksen huomasi peräti 77 prosenttia lukijoista eli yli 120.000 lukijaa. Parannusta edellisestä kerrasta tuli pari prosenttiyksikköä.

Lämmin vastaanotto herätti myös lämpöisiä ajatuksia, kuten eräs vastaanottaja kiteytti. Myönteiset tuntemukset nousivat toimialan keskiarvon yläpuolelle. Ilmoitusta kehuttiin selkeäksi ja hyvännäköiseksi, mihin taisi vaikuttaa myös lukijaa puhutteleva ”nätti tyttö”.

”Lukemalla tämän sai heti käsityksen tästä tuotteesta”, totesi yksi vastaaja. Monille Panasonicin laatu ja sen ansaitsemat TM-tähdet olivat kuitenkin jo ennestään tuttuja. Vahva brändi, testimenestys ja kaunis nainen vetotavat tekniikkalehden lukijaan.

*Lähde: IRO Research / Mainosmittari

Lisää aiheesta:

Lehden huomatuin ilmoitus

 

Kommentit (0)