03
Maa

Voita lahjakortti kirjakauppaan!

Nimipäivämme (9.4.) kunniaksi järjestämme visan, johon osallistuneiden kesken arvomme kolme Suomalaisen Kirjakaupan lahjakorttia (arvo 100 eur/kpl). Osallistu arvontaan osoitteessa www.jelias.fi/arvonta.

Osallistumisaika päättyy keskiviikkona 16.4. klo 12.00. Oikeat vastaukset ja arvonnan voittajat julkaistaan verkkosivuillamme 17.4.2008.

Kuuluisa kaimamme Elias Lönnrot (1802—1884) kirjoitti Kalevalan ja Kantelettaren. Hän oli kielentutkija, lääkäri ja suomalaisen kasvitieteen uranuurtaja. Lönnrot oli suomen kielen uudistaja, useiden sanakirjojen toimittaja ja ensimmäisen suomenkielisen aikakauslehden kustantaja sekä toimittaja.

Vuosien 1866—1880 kuluessa Elias Lönnrot avustajineen toimitti suomalais-ruotsalaisen sanakirjan, jonka laajuus vastaa Nykysuomen sanakirjaa, sillä hakusanoja on noin 200 000. Lönnrotin sanakirjaa on käytetty pitkälle 1900-luvun puolelle yleiskielen sanakirjana.

(Lähteet: Wikipedia, Internetix/Erkki Savolainen)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 

Kommentit (0)