24
Syy

Se on kaikkialla

Kuulostaa melko nörtiltä, mutta kävin eilen katsomassa dokumenttifilmin fontista. Nimittäin Helveticasta. Eri ikäpolvien suunnittelijat kehuivat kilvan kuinka hienosti ko. kirjasin on suunniteltu. Ja onhan se.

”Niin hyvin tehty, ettet edes huomaa sitä.
Se on kuin ilmaa. Ja se on kaikkialla.”

Ohjaaja Gary Hustwit on saanut saamarin hyvän sakin haastateltavakseen. Lopullisia totuuksia hyvästä suunnittelusta laukovat muiden muassa New Yorkin metron opasteiden suunnittelija Massimo Vignelli ja mies Dingbatsien takana, Hermann Zapf.

Heistä seuraavaa polvea filmissä edustavat mm. Neville Brody (The Face, Arena) ja Stefan Sagmeister (hörhö). Vastoin ennakko-odotuksiani dokkari on myös hauska. Entisen Linotype-pampun, Mike Parkerin, haltioitunut esitelmä Helvetican muotojen välisestä briljantista limbosta on varsin kreisi.

Helvetican enskari oli jo viime syyskuussa, mutta Suomen kankaille sen toi vasta Rakkautta&Anarkiaa. Vielä näköjään ehtii sunnuntain näytökseen Andorraan.

Elokuvan virallinen kotisivu: www.helveticafilm.com

Alla oleva kuva on kotialbumistani, mutta Berliinin Zoo Stationin komea kilpi oli bongattu myös Helvetica-elokuvaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 

Kommentit (0)