08
Huh

Pelottava lehti

Työterveyslääkäri Vesa Nurmenniemellä on selitys siihen, miksi miehistä on vaikea tehdä lehtiä miehille.

Työterveyslääkäri Vesa Nurmenniemellä on selitys siihen, miksi miehistä on vaikea tehdä lehtiä miehille.

Äskettäin Trendin pikkuveli Veli-lehti pokkasi postuumisti kunniamaininnan Grafian Vuoden Huiput -kisassa.

Arvostus ei kuitenkaan tuonut taloudellista menestystä, vaan Veli päätyi jo joulukuussa miesten elämäntapalehtien hautausmaalle Slitzin, Miesten Glorian, Men’s Healthin ja Suomen Kuvalehden Mies-lehden seuraksi.

Ihmettelin mieslehtien heikkoa menestystä työterveyslääkäri Vesa Nurmenniemelle, joka on tehnyt Mieskilinkasta menestyvän konseptin terveydenhuoltoon.

”Suomalainen mies on vielä niin juntti, että se pitää miehelle tarkoitettua lehteä homolehtenä. Se voi olla hänestä jopa pelottava”, vastasi Nurmenniemi.

Työterveyslääkärin mukaan esimerkiksi terveyden tematiikka täytyisi upottaa moottoreiden ja maatalousnäyttelyiden sekaan. Työ, harrastus ja seksi ovat kiinnostavampia lehden teemoja kuin miehenä oleminen.

”Ydinviesti pitää piilottaa normaalilta näyttävään lehteen, vaikka Aku Ankkaan. Silloin mies voi lukea artikkeleita, joita hän ei koskaan lukisi Mies-nimisestä lehdestä.”

Tekniikan Maailman jatkeeksi syntynyt Miesten Maailma on ammentanut härveleistä muista miehisistä nautinnoista lehteä vuodesta 2005, mutta parin numeron vuositahtia ilmestyvän julkaisun tulevaisuus päätetään yhä vuodeksi  kerrallaan. Ehkäpä lehden pitäisikin olla menestyäkseen kunnolla pelottava — tai lukijan valmiiksi peloissaan.

”Totuuden nimessä täytyy sanoa, että miehistä noin 30 prosenttia saa Miesklinikasta samanlaiset sätkyt kuin mieslehdestä. Sen porukan saa temmattua tänne vain, kun suorituskyky työsaralla, seksuaalielämässä ja harrastuspiireissä on uhattuna.”

Haastattelin Nurmenniemeä Pros’data-lehteen, joka käsittelee eturauhasen hyvänlaatuista liikakasvua. Prostatahyperplasian leikkaushoito karmii miehiä yhä, mutta yleensä mies hakeutuu lääkäriin eturauhassyövän pelosta. Lääkäreille suunnatussa lehdessä urologi Seppo Lundstedt varoittelee seulomasta oireettomia miehiä, sillä kaikki eturauhassyövät eivät vaadi hoitoa eikä jokaista miestä olisi edes varaa hoitaa.

Jos aihepiiri kiinnostaa, niin eturauhasvaivoihin löytyy opastusta myös Miesklinikan sivuilta www.miesklinikka.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 

Kommentit (0)